Akadálymentesítés

previous arrow
next arrow
Slider

 

 

Akadálymentesítés

Professzionális akadálymentesítés szakemberektől. Toló és szárnyas ajtónyitó automatikák, akadálymentes ajtó megoldások. Minőségi akadálymentesítés DITEC automata ajtó rendszerekkel. Teljes körű akadálymentesítés kivitelezése otthonokban, cégekben és közintézményekben is.

 

Magyarországon még messze nem olyan természetes az akadálymentesítés, mint Európa más országaiban. Pedig a hazánkban élő, mozgásukban valamilyen módon korlátozott embereknek is alanyi joga, hogy kényelmesen és akadályok nélkül közlekedhessen. Közintézményekben, bevásárlóközpontokban, irodaházakban, vendéglátóhelyeken és még sok más helyen nincs megoldva az akadálymentesítés problémája.

Akadálymentesítés

Cégünk éppen ezért hirdeti az akadálymentesítés fontosságát. Célunk, hogy egyre több épületnél legyen megoldott az akadálymentesítés a bejáratnál és az épületen belül is. Ehhez többnyire nincs is szükség nagy változtatásokra. Már egy akadálymentes rámpa elhelyezése is hatalmas könnyebbséget jelenthet a kerekes székekkel közlekedőknek. Ezen eszközök sok esetben nem is igényelnek nagy anyagi ráfordítást sem.

Akadálymentesítés a mozgás szabadságát nyújtja

A mozgáskorlátozottak közlekedésének leggyakoribb akadályai a nehezen nyíló ajtók, a lépcsők és a szintkülönbségek. Ezekre az akadályokra, az automata ajtó, a fix és mobil rámpa, a lépcsőn járó, a korlátlift és az emlő lap nyújt megoldást. Cégünk az akadálymentesítés olyan komplex és gazdaságos megoldásait kínálja ügyfeleinknek, melyekkel egy csapásra megoldhatják az ilyen jellegű problémáikat. Termékeink között a svéd DITEC vállalat megbízható és kimagaslóan jó ár-érték aránnyal bíró megoldásait ajánljuk.

Akadálymentes ajtó

Az akadálymentesítés egyik leggyakrabban alkalmazott megoldása az automata ajtó. Az akadálymentes ajtó lehet oldalra eltolódó és nyíló kivitelű. Ezek bármilyen egyedi méretekben kialakíthatók és szinte mindenhol alkalmazhatók. Leggazdaságosabb akadálymentesítés a meglévő szárnyas ajtó automatizálása. Ez egy speciális ajtónyitó automatikával valósul meg és szinte minden ajtótípusra felszerelhető. Legyen az egyszárnyú vagy kétszárnyú ajtó, akadálymentesítés nem probléma. Az ajtónyitó rendkívül költség hatékony megoldás, talán ezért a legnépszerűbb.

Akadálymentes ajtó szárnyas ajtónyitó automatikával

Az ajtónyitó rendszerek távirányítással, radar mozgásérzékelőkkel és nyomógombokkal is nyithatók. A záródás is történhet ugyan így, vagy automatikusan. A szárnyas ajtónyitó biztonságos akadálymentesítés megoldást jelent. Minden DITEC ajtónyitó automatika rendelkezik akadályérzékelő funkcióval, mely kiegészíthető aktív jelenlét érzékelővel és biztonsági fotocellával is. Így a rácsukódásos baleset kizárható. Ezek a kiegészítő termékek növelik a biztonságot, és az akadálymentesítés hatékonyságát is.

Minőségi akadálymentesítés toló automata ajtó rendszerekkel

Az akadálymentesítés másik fontos eszköze a toló automata ajtó. Legnagyobb előnye, hogy nincs küszöb. Így semmi sem akadályozza a mozgáskorlátozottakat könnyed és gyors áthaladását. Ezek az ajtók széleskörűen alkalmazhatók kültéren és beltéren egyaránt. Bármilyen egyedi színben és méretben készülhet. Így szinte nincs is olyan helyszín, ahol ne lenne megoldás az akadálymentesítés problémájára. Többnyire radar mozgásérzékelőkkel van vezérelve a nyitás, ás automatikus a záródás. A szárnyas ajtóhoz hasonlóan a tolóajtó esetében is megvalósítható egyéb vezérlési mód, az igényektől függően. Az akadálymentes tolóajtó nagy előnye, hogy ANTI-PÁNIK rendszerrel szerelve vészkijáratokon és menekülő útvonalakon is alkalmazható.

Professzionális akadálymentesítés szakemberektől

Mozgásukban korlátozott embertársaink rendkívül nehezen tudnának egy motorizált, de egy áramkimaradás miatt működésképtelen ajtót kinyitni. Ezért az akadálymentesítés kialakításánál meg kell oldani a szünetmentesített működést. Minden DITEC ajtónyitó és automata ajtó beépített akkumulátor is rendelkezik. Így az akadálymentesítés akkor sem szünetel, amikor az áram igen. Az akadálymentes ajtó rendszerek beépített vezérlő elektronikája lehetővé teszi tűzjelző rendszer csatlakoztatását is. Így az automata ajtó nem csak az akadálymentesítés, hanem a tűzoltóság előírásainak is megfelel.

Akadálymentes rámpa

A lépcsők és más szintkülönbségek esetében az akadálymentesítés rámpa, lépcsőn járó, korlátlift vagy emlő lap alkalmazásával oldható meg. A rámpa előnye más gépi eszközökkel szemben, hogy nem szükségszerű a segítő személy. A mozgáskorlátozott egymaga is használni tudja az akadálymentesítés ilyenfajta kialakítását. Vannak azonban szabályok, melyeket szigorúan be kell tartani az akadálymentes rámpa kialakításakor.

Akadálymentesítés toló automata ajtó és akadálymentes rámpa kialakításával

A lejtési szög, a rámpa szélessége, a lejtőkarok hossza, a pihenők, a felület, a korlátok, és kapaszkodok kialakítása nagyban befolyásolja az akadálymentes rámpa használhatóságát. Így ennek a megtervezését mindenképp bízza szakemberre. Máskülönben előfordulhat, hogy az akadálymentesítésre kiadott pénz, nem hozza az elvárt eredményt.

Akadálymentesítés szintkülönbségek esetén. Akadálymentes rámpa teljes körű kivitelezéssel

Cégünk teljes körű és magas színvonalú szolgáltatást nyújt az akadálymentesítés területén. Cégünk elvégzi a szükséges felméréseket, a tervezést és a kivitelezést is. Így a cégünk által készített akadálymentes rámpa és ajtó és kiválóan használható lesz, és megfelel minden ide vonatkozó előírásnak is. Minőségi akadálymentesítés igényes kivitelezéssel szakemberektől. Hívjon, hogy segíthessünk.

További termékeink

Ipari kapuRedőnykapuGyorskapuGarázskapukBiztonsági rácsKlímaBeléptetőKamera rendszer
Automata ajtóSorompóKapunyitó

 

Acél híd portál – az akadálymentesítés szakértője

Acél híd – Kaputechnika, biztonságtechnika, akadálymentesítés és klíma

Minőségi ipari kapu, redőnykapu, gyorskapu, garázskapuk, biztonsági rács, klíma, beléptető, kamera rendszer és akadálymentesítés megoldások. Több mint 10 év szakmai tapasztalat, több mint 1000 referencia. Igényes kivitelezés, karbantartás és szerviz.

Hozzászólások lezárva.